lauantai 17. elokuuta 2013

Short is the Name of the Game- Best short hair cuts of 2013


Hello!

Short is so so Pop tänä vuonna kuten kaikki ovat varmasti huomanneet. Muutamia A-listan tähtösiä nimetäkseni, tähdet kuten mm. Emma Watson, Katy Perry, Anne Hathaway, Kiera Knightley, Miley Cyrus, Rihanna (of course), Drew Barrymore, Charlize Theron, Taylor Swift, Michelle Williams ovat pätkäiseet hiuksensa nykypäivän muodin mukaan. Lyhyissä hiuksissa ennenkaikkea on kyse oikeasta leikkauksesta. Jos mietit, päädynkö näyttämään mieheltä, tai pallopäältä, vastaus on Et! Mutta kysy hyvältä kampaajalta mikä malli kasvoillesi sopii. Ja jos olet leikkaamassa pitkästä lyhyeksi, älä vaan säästele muutamissa euroissa. Se on varma resepti pitkiin itkuihin.

Tämän vuoden malleja katsoessani melkein poru tulee omista pitkistä hiuksista, mutta juuri päättyneen kasvatusurakan jälkeen en vielä raaski leikata uudelleen. Olen lähes aina ollut lyhyt tukkainen. Tällä kertaa aion kuitenkin malttaa mieleni ja ihastella.

Vaikutteita haetaan nyt vintage-vuosikymmeniltä kuten 20-/30-, 60- ja70-luvuilta erityisesti.
Tyylinäytteitä, malleista joista nyt haetaan ideaa uudelleen, eikä syystä. 
Jos sinua jännittää lyhyeksi vetäminen, kokeile ensin vaikka polkkamallia, siitä on vielä helppoa kasvattaa takaisin ja tehdä kampauksia.Tosin ihan peruspolkka ei kaikille sovi, eli mieti,olisiko esimerkiksi rikottureunaisena tai kiharana enemmän sinun juttusi. Erittäin pitkille ihmisille polkka on yleensä hieman riski, jolloin vetäisin rehellisesti lyhyeksi.

Lyhyt tukka on myös mitä söpöin pipon kanssa, varsinkin se polkka.

Ja sitten siihen mieheltä näyttämiseen. Jos sinulla on nyt pitkä tukka harjoita seuraava koekierros. Vedä hiukset tiukalle ponnarille ja mieti: näytätkö mieheltä? No et tietenkään urpo. Miksi näyttäisit lyhyissä hiuksissa. Näytät sinulta, ellet enemmänkin kuin pitkissä.

Tässä siis päivitetyt, "Most easy to wear" vintage- inspiroidut lyhyet tukat syksylle 2013.  
 


 (Kaikki kuvat pinterestistä)

Parturien mallikirjat kannattaa jättää kuitenkin tässä tapauksessa rauhaan. Kuvissa olevilla ihmisillä on yleisesti ottaen niin paljon hiuksia (lue: tai lisukkeita),että hiuksesi eivät tule näyttämään niin paksuilta vaikka liimaisit pesukarhun päähäsi. Joten älä itke sitten jälkeenpäin kampaajallesi. Se ei ole hänen vikansa, paitsi tietysti jos hän ei ole asiasta maininnut. Silloin on.

Avaa siis selain ja etsi sinua miellyttäviä malleja joita näet ihan tavallisilla ihmisillä, tai ala katselemaan ympärillesi kaupungilla. Ota kampaajalle mukaan kuvia! Hänen on mahdotonta arvata ja sinun on yleensä mahdotonta selittää hyvin selkeästi.

Onnea matkaan!
 
Ps.Shokki- tai liukuväri on kuuminta hottia lyhyessä tukassa, eli jos uskallat lisäksi värjätä, olet niin inessä, että voit suoraan mennä  pyytämään ylennystä töissä. 
Tässä tapauksessa laita kuvia minullekin :)


- Syysterkuin Kirsi

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Moikka Paula, Sori myöhäinen vastaus olen ollut reissussa. Sanoisin, että aloita semi-polkasta. Siitä on helppo kasvattaa vielä takaisin pitkäksi jos siltä tuntuu, mutta se on jo pitkää tukkaa selkeästi ryhdikkäämpi. Esim. Reese Witherspoonilla on ollut kivoja malleja :). Sitä on myös helpompi kihartaa ja laittaa useimpia kampauksiakin. Jos leikkaat takaa hieman lyhyemmäksi tai muutaman millin toispuoleiseksi edestä saat lisää ilmettä. Ja liukuväri on tällä hetkellä se must juttu, jos vetoaa sinuun. Helsingissä käytän Tiina Sarjan palveluita, löydät tiedot bloggausestani best hair salon in Helsinki. Hän osaa varmasti antaa myös tarkempia ideoita leikkaukseen ja väriin! Mukavaa syksyä. Terkuin Kirsi

  VastaaPoista
 3. Tässä on yksi ihana välimalli: http://www.pinterest.com/pin/199425089721360154/

  VastaaPoista
 4. Eih, mä poistin sen kommenttini kun piti lisätä siihen tuolta "vastaa".. Saatko sitä takaisin, mä en osaa laittaa.
  Ehdinkin käydä jo kampaajalla, lopputulos ylipitkä polkka otsiksella ja liukuväri :) tykkään!

  VastaaPoista
 5. Moikka, en saa lisättyä takaisin valitettavasti, yritin katsoa, mutta ei löydy sellaista vaihtoehtoa :( Kiva kuulla kuitenkin, että oikea tukkamalli löytyi. Laita kuvia mekin halutaan nähdä, kuulostaa ihanalta!

  VastaaPoista