keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Bohemian Braiding

Heissan kaikille!
Tammikuu on lähes lopuillaan ja HairMyDay on ollut pystyssä jo kaksi kuukautta.
Lettien ollessa tämän hetken The trendi ja yksi blogin suosituimmista aiheista, otamme vielä ainakin tällä viikolla letti-inspiroituneita kampauksia. 
Täviikko on siitä spesiaali, että  jopa minä olen päässyt poseeraamaan. Kyseinen tieto myös siis vinkkinä siitä, että kaikki kampaukset ovat täysin tehtävissä omaan päähän.
Kuvaus omasta päästä ei kuitenkaan itse ollut ihan niin helppoa. Iso kiitos siis Petrukselle, joka uhrasi X-Box peliaikaansa kuvaajana toimimiseen. Näin ollen, koska kuvaaja on ollut eri ihminen minun kohdallani, kuvien tyyli on hieman erilainen. Ainakin omasta mielestäni, saa nähdä mitä te ajattelette. 

Mutta nyt muitta mutkitta asiaan! 


"One night in Opera"


Se olen minä! 
Oli kyllä erinomaisen jännää olla ensimmäistä kertaa kameran toisella puolella. Toki sitä useimmiten omaa tukkaansa laittaa, ei meidän luona aina mitään naislaumaa hengaa, mutta harvoin tulee otettua kuvia. 
Tai on ketään ottamassa kuvia. Tai kehtaa pyytää. 

Tuli kyllä mieleen, että olisi aina pitänyt kehdata pyytää kavereita ottamaan kuvia silloin kun kerrankin kiireiltään ehtii laittautua koreaksi. Mielestäni kaikkien pitäisi. Kuvia on  ihanaa katsella myöhemmin, kun on nähnyt oikein extra effortia  kaunistautumiseen. 

On kivaa olla nättinä. 


 


Mutta niin siis. Aloita tekemällä läpi kallon keskijakaus. Helpointa on aloittaa jakauksen teko edestä kammalla ja sitten jatkaa niskaan. Voit ottaa pikkupeilin avuksi, jotta näet takaa. Kampauksesta on kuitenkin otsikon mukaisesti tarkoitus tulla boheeminsotkuinen, eli ei haittaa vaikka jakaus olisi sinnepäin. Oikeastaan se vain auttaa asiaa. 
Tupeeraa puolet kerrallaan ennen letitystä. Kannattaa myös suihkuttaa sopiva kerros lakkaa. Oma tukkani on ainakin niin liukas, ettei toivoakaan että se pysyisi muuten letillä. Ne, joilla on todella pitkät hiukset pääsevät hieman helpommalla, koska latvat eivät karkaile välistä letittäessä. Me muut? 
--> kannattaa tehdä pohjustus== tupeeraus+ lakkaus kunnolla. 
Muuten yritys on toivoton. 




Tupeerauksen jälkeen letitä molemmat puolet niskaan asti ja kiinnitä mahdollisimman pienillä ponnareilla. Ideana on saada ponnarit piiloon seuraavassa vaiheessa. Voit myös jättää päät "auki" ja suihkuttaa ihan läheltä tosi paljon lakkaa ja painella sormilla hiusten päät kiinni ikäänkuin liimatuiksi. 




Kun saat letit valmiiksi, nypi ne "sotkuisiksi". Toki voit jättää siistiksi ja tiukaksikin, jos laitat hiuksia esim. töihin, tai jos vain tykkäät olla mieluummin siisti :)
Itselläni on otsatukka (suhteellisen lyhyt vielä), mikäli sinulla on sama tilanne voit kiinnittää sen lakan ja pienen pinnin avulla lettiin kiinni. Piilota otsiksen päät letin sisälle. Vaihtoehtoisesti voit tehdä kampauksen myös niin, että jätät otsiksen näkyviin, kuten parhaalta tuntuu. Itse jätän usein lettien kanssa otsiksen aukikin. 




Kiinnitä letit takaa toistensa kanssa ristikkäin. Eli siis nosta toinen letti takaraivolle ja sen jälkeen toinen letti ristinmallisesti alemman päälle. Vähän niinkuin tekisit rusetin tai solmun ensimmäisen vaiheen. 

Kiepsauta lettien päät vastakkaisen letin alle. 



Kiinnitä lettien päät toistensa alle. 
(eli siis vasemman letin latva--> oikean letin juuren alle, ja oikean letin latva, vasemman letin juuren alle). 
Töki kammalla ai pinneillä kumilenksut (tai mitä käytitkään lettien kiinnittämiseen) pois näkyvistä. Muuten hiukset voivat jäädä  taiteellisen hompsuisesti takaraivolle. 







Voit myös nyppiä edestä hiuksia hieman sekaisin. 

Ensimmäisenä tyyliniksinä: 
Kaulassani on rusetiksi sidottu miesten musta ohut kravatti. Toimii mainiosti iltamenoon tai töihin puvun / kauluspaidan kanssa "naisten versiona". Hauska ja tyylikäs. 





Jos kyseessä on juhlallisempi tilanne, tai jos haluat hiuksissa olevan enemmän "jotain juttua" voit lisätä jonkin asuusi sopivan korun hiuksiin. 

Toisena tyyliniksinä: Koru voi olla oikeasti esim. lempirintakorusi. Kuvassa pinni on pitänyt alunperin otsatukkaa mutta se toimii myös oman rintakoruni "alustuksena". Sommittele siis ensin pinni haluamaasi kohtaan kampausta. 
Kiinnitä rintaneulan neula pinnin ympäri ja sinulla on uusi hiuskoru, joka sopii asuusi.  







"Ympäri ja ympäri"

Seuraavaksi yksi omia suosikkejani. Harmittelen nyt tässä heti, että kiireen takia emme ole ehtineet tehdä tähän yhteyteen prosessikuvausta. Kyseessä on hieman vaikeampi yksilö ja vaatii suhteellisen pitkät hiukset- jos olet siis vielä vähän sormi keskellä suuta, mutta pidät ilmeestä, kannattaa tehdä esimerkiksi pään päälle muutama lyhyempi ranskanletti. 





Lupaan käsi sydämellä tehdä "lettikoulu" kirjoituksen, jossa teen yksinkertaiset ohjeet kaikenlaisten lettiversioiden punomisesta, heti kun saan samalla kertaa hyvän mallin ja kuvaajan mukaan. 

Tämän letin kohdalla, ideana on aloittaa edestä taaksepäin ja jatkaa takaraivon ympärin. Ennen aloittamista jaa hiukset valmiiseen osioihin. Jakamisen ja punomisen samaan aikaan yhdistäminen ja letin kiinnipitäminen on mahdotonta, ellet omista kolmea kättä.




Jaa siis ensimmäinen kerros niin, että jätät vain pohjimmaiset hiukset päänympäri vapaaksi ja laitat muut hiukset kiinni (pois edestä) vaikka ponnarilla. 
Sen jälkeen, starttaa letitys edestä ja ala kiertämään ympäri, kun olet pääsemässä melkein yhden kierroksen päähän, noin toisen korvan kohdalla, kiinnitä letti pinnillä tai ponnarilla ja valmistele seuraava kerros. 





Tee seuraava kierros jatkaen aiemmin aloittamaasi lettiä punoen toisen kerroksen yläpuolelle ympäripäätä. Ota mukaan kaikki hiusten latvat (paitsi jos haluat useampia kierroksia ja hiuksesi riittävät, voit jakaa hiukset edelleen yhteen tai useampaan kerrokseen). 
Kuvassa näyttää niinkuin mallilla olisi kolme kerrosta lettiä. Tämä on harha. Lettiä on punottu kaksi kerrosta ja loppuhiusten pituus on letitetty normaalisti loppuun. Keskimmäinen letti kuvassa on letin pää joka on kiinnitetty pinnillä kerrosten väliin. 
Voit myös kiepauttaa letin pään esimerkiksi nutturalle tai muulla kauniiksi kokemallasi tavalla. 

Rakastan. rakastan. rakastan itse tätä kampausta. 
Mikäli haluat boheemimman ilmeen, nypi taas lettiä löysemmäksi ja sekaisemmaksi makusi mukaan. Kaunis se on jokatapauksessa. 







"Kahdella tapaa, vol.1 "

Aloita letittämällä eteen, mieluiten viistosti taaksekulkeva letti. Eli niin, että alkaa edestä alempaa ja nousee sitten kauniisti. 




Kiinnitä letti siksi aikaa kun teet toista puolta. 
Puno toinen puoli hieman ylempää ja tasaisempana siivuna takaraivolle asti --> pidemmälle siis kuin edeltävä reuna. 

Kuten huomaat reunan ei tarvitse olla tasainen. Tähtäämme taas hieman sekaiseen lopputulokseen. Ihanan kaunista ja aah' niin helppoa ei syytä tehdä mitään huolellisesti. 
My favourite day!


 


Kiinnitä tämänkin letin pää väliaikaisesti jollakin.  
Puno paksummalle puolelle muutama erikokoinen normaaliletti huolettoman vaikutelman saavuttaaksesi. 




Kiinnitä yhdellä tekemistäsi leteistä koko vapaana oleva hiusmassa, tai jätä hiukset vain auki. Käytä lettien päiden kiinnittämiseen, joko aiemmin mainittua lakka"kikkaa". Hiukset pysyvät hyvin koko illankin jos kyseessä on ohut letti, laitat paljon lakkaa päähän (melkein märäksi, mutta siis ihan hiustupsun päähän) ja kierittelet pään iäänkuin takulle. Toinen vaihtoehto on ostaa pieniä kumilenksuja hiusten kiinnittämiseen. Myydään kaikissa säläkaupoissa, ja ainakin esimerkiksi sokoksella. 




Voit lisätä taakse muutaman pinnin, jos tuntuu että hiukset valuvat. Omani ovat ainakin niin lyhyet etteivät pysy pelkästään letillä kiinnitettynä. Pidemmät voit kietoa sivuletillä ikäänkuin solmulle. 








"Kahdella tapaa, vol.2"



 Jatka edellinen kampaus nutturahenkisesti helposti vain
 a) lisäämällä hiusten pituuksiin lakkaa (jotta ovat hieman karheammat) 
b) kiinnitä hiukset takaraivolle lytäten. 
Hiustenilme edestäpäin riippuu siitä, mille korkeudelle teit etuletit. 




Ei siis tarvitse sen enempää sommitella vaan lyttää hiukset sotkuisesti takaraivolle ja ala kiinnitellä pinnejä. 
Katso aina välillä peilistä miltä kokonaisuus näyttää ja lisää pinnejä tarvittaviin kohtiin. 





Jos haluaisit siistimmän lopputulokset, voit myös kieputtaa loppuhiustenpituudet siististi kiepille ja kiinnittää taakse. Lopputulos riippuu hyvin pitkälti siis siitä miten kiinnität takaosan hiukset. 



Nutturan voi tehdä myös sivulle, joka on yksi omia lempitapojani (oma tukka ei vain pituudeltaan oikein riitä siihen tällä hetkellä). 

Muista taas, että pääasia on hakea "ideoita" joita voi sitten soveltaa 1. oman maun, 2. oman hiustyylin/pituuden  3. oman osaamistason mukaan. 
Kaikkea ei ole tarkoitus tehdä veren maku suussa ja kuva kädessä, tähdäten identtiseen lopputulokseen. 




"Central parkin ympäri"


Aloita letitys vasemmalta ohimolta (siltä puolelta, jossa sinulla on vähemmän hiuksia) 
Ala tekemään ranskanlettiä ympäripään. 




Muista tupeeraaminen ja lakkaus ennen aloittamista. 
Ohutkin tukka näyttää tässä kampauksessa kunnon pohjan kanssa todella paksulta, koska lettiin tulee koko hiusten volyymi takaakeskeltä. 




Useimmille meistä (ainakin vaalea ja vaalea/ruskeaveriköistä) taakse muodostuu kaunit väripunos, koska yleensä hiukset ovat tummemmat pohjakerroksissa kuin päällä, ihan luonnostaankin siis. 




Jatka letti aloituspisteeseen asti. 




Voit piilottaa letin pään alun alle, tai kierittää sen kauniisti päätöskohtaan. 

Tässä käytetty jälkimmäistä vaihtoehtoa. 
Sopii myös erinomaisesti kohdaksi kiinnittää jokin koriste. 




Tässä tämä tältä kertaa. 
Ensi viikkoon kaunistukset. muiskis. 

Kiitoksia lukemisesta, lukekaa lisää, ja edelleen ideoita/teemoja vastaanotetaan mielellään






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti