tiistai 15. marraskuuta 2011

Braids Romance, Lettejä
" Ranskalaiset letit yhdistettynä kalanruotoon "

Aloita kampaus perusvalmistelulla: Suosittelen aina 
(varsinkin "perus"suomalaisiin ohuisiin ja erittäin liukkaisiin hiuksiin), että kannattaa pohjustaa kampaukset huolellisesti. Henkilökohtaisesti sanoisin tämän olevan se vaihe jonkatakia ihmiset lannistuvat ja luovuttavat. Liukasta puhdasta tukkaa on mahdotonta saada pysymään tukevasti pinnien takana, saati sitten monimutkaisilla leteillä. Eli lyhyesti suihkuta tukka kevyesti lakalla (ei kovin pitävällä, voi siis käyttää jotain halppis merkkiä pohjustukseen ja parempaa viimeistelyyn), tai jos olet blondi suihkutettava kuivashampoo on loistava vaihtoehto, joka myös tuuheuttaa ja antaa hiuksille lisää volyymiä. Käännä nuppisi alapäin, niin että hiukset roikkuvat lattiaa kohti, suihkuta läpikotaisin lakkaa ja pöyhi. Käännä pääsi takaisin ylös ja tupeeraa se kevysti. 

Jaa sitten hiuksesi keskijakaukselle (tai voit käyttää myös sivujakausta lopputulos on vain silloin edestäpäin hieman erinäköinen). Katso aina ensin itseäsi peiliin. Jos kasvosi ovat esimerkiksi hyvin pyöreät (kuten minulla) en usko, että keskijakaus on paras idea vaan kannattaa rohkeasti soveltaa ja etsiä jakaus joka imartelee kasvoja sen sijaan, että päädyt pomon kanssa samaan pöytään pikkujouluissa näyttäen kaalimaan kakaralta.


 Jaattuasi hiukset, tee molemmille puolille yksinkertainen siisti ranskalainen letti, johon otat lisähiusta vain yläreunasta. Näin alareuna jää vapaaksi.Saatuasi molemmat ranskanletit valmiiksi takaraivoon asti yhdistä hiustupot yhdeksi kasaksi ja jaa ne kahtia kalanruotoa varten (jos et osaa tehdä esim. täällä yksinkertainen ohje: http://vivi-thkh.blogspot.com/2011/03/kalanruotoletti.html)  Sitten vain punomaan!

Lopputulos takaa. 

Kuvan mallilla on suhteellisen pitkä tukka, mutta tämän saa tehtyä helposti jos noin polkkamittaisesta mallista.

" Nuttura ranskalaisista leteistä  sekä kalanruotoletistä "

Olen merkinnyt tämän kohdaksi 1b. koska voit jatkaa edellisen arkisen tyylin juhlavammaksi esimerkiksi koulusta tultuasi iltakäyttöön, joutumatta pesemään tai aukomaan hiuksiasi, ja vain muutamassa minuutissa.


Jatka edellisestä kampauksesta niin että otat kaikki hiukset, mukaanlukien aiemmintekemäsi letin, toiselle sivulle ja tee koko hiusmassasta iso (kannattaa tupeerata ihan kunnolla), hieman sottuinen kalanruotoletti. Sen jälkeen yksinkertaisesti kiepauta se rullalle aiemmin sivulle tekemäsi ranskanletin alapuolelle, siihen kohtaan mihin nutturan haluat ja kiinnitä pinneillä. 


"Ympäripään letti ja nuttura "

Jaa hiukset poikkiraidoittain kolmeen osioon päältä ja jatka viimeinen (takaraivoa lähinnä oleva) myös niskan alta.
Muista taas aiemmin jo mainitut aloittelutoimenpiteet. Ala letittämään osiota pään ympäri. Letitä ensimmäinen osio vain ohimon toiselta sivulta toiselle ja päättele (ponnari tai pinni tms.) Seuraavan kierroksen voikin jo jatkaa niskan alta koknaiseksi ympyräksi. Mikäli se on liian sorminäppäryyttä vaativaa tai pääsi ei pysy mukana, 
(tämä on suht hankala, käsiä täytyy käännellä, että pääsee ympäri)
voit myös huoletta päätellä toisenkin letin ja aloittaa kolmannen alusta ja yrittää tehdä sen pään ympäri, tai vaan pään yli. 
Kun lettisi ovat valmiit voit lopputukan päälaella/takaraivolla kietaista mieleiseksesi sykeröksi (lyhyistäkin hiuksista saa näyttävät, kuvan mallilla hieman yli polkkamitan oleva tukka) Lisäjuhlavuutta halutessasi viimeistele pienet kehkurat lakalla ja käännä ne kiharoiksi tai muiksi sykkyrliksi nutturan pinnalle. 


"Maalaistyylinen paksu otsalettikampaus"

Aloita tekemällä takaraivolle jakaus. Tämän jälkeen letitä molemmat puoliskot, ylöspäin ranskanlettinä otsalle asti. 


Kiinnitä letit 


"Sotkuinen nuttura "
Aloita tekemällä eteen siisti ranskanletti. Tee taakse erinäisiä lettejä ja jätä osa vapaaksi ja tupeeraa melko paksuksi. Kun sinulla on haluamasi määrä eri osioita ala yhdistelemään niitä pyöreään muotoon. Muista kiinnittää eri osiot kunnolla. Kun kiinnität aina seuraavan osion edellisen kiinnikkeen päälle saat pinnit piiloon. 

Yritä pitää kampaus "löysänä mutta kireänä", eli siis ulkonäkö kärsii jos kiinnität kireäski mutta kampauksen pitäisi olla tukevasti kiinni. 
Mallina on ihana, upea ystäväni, jolla kuitenkin on suhteellisen ohut tukka, 
(eikä mikään megapitkä, noin hartioille ulottuva).  
Kokolailla siis stereotyyppinen suomalaisen naisen hiuslaatu. Kuten huomaat niin siitäkin saa näyttäviä kampauksia talven juhliin, tällöin vaan pohjatyön merkitys korostuu entisestään.  
"Rokkitukka"

 Tee sivujakaus (mahdollisimman tasainen) Jaa ohuemmalle puolelle jääneet hiukset kahteen tasaiseen riviin ja keskimmäinen pois tieltä ensin. 


Letitä molemmat "siivut" niskaan asti ulottuviksi ranskanleteiksi. Mikäli ei meinaa pysyä hyppysissä kysy itseltäsi taas: muistinko tehdä kunnon pohjustukset? 
Jos hius on karhea ja vähän takkuinen tämä on iisi biisi tai pala kakkua 
(paitsi jos ei halua kuvitella päähänsä ruokaa) 
Ota molempien lettien päät ja vie vastaikkaiselle sivulle. Voit tehdä myös vapaan puolen esimerkiksi otsikseen letin tai muuta kivannäköistä tai jättää ihan Plain suoraksi. 


Sido kaikki hiukset yhdeksi letiksi tai kalanruodoksi. Voisi tehdä myös jonkun sykerön/ nutturan jos tuntuu siltä tai jättää auki. 


"Koripunos"

Jos joku haikailee haastetta niin tässä vielä yksi helmi arkistoista viikon teemaan liittyen.
5 kommenttia:

 1. Hei Kirsi!

  Löysin sivullesi kun tilasto-ohjelmani kertoi että täältä on viitattu hiusblogiini. Hienoa että uusi hiusblogi on syntynyt! Kirjoitustyylisi on mukavan letkeä ja hauska. Katselin lettikampauksiasi ja ne inspiroivat minua kovasti. Odotan innolla tulevia postauksiasi!

  VastaaPoista
 2. Hei Vivi!
  Kiitos kommentistasi ja olet näköjään ensimmäinen "seuraaja". Koimme vielä joitain teknisiä ongelmia valon ja kameran kanssa joten jatkossa toivottavasti hieman laadukkaampia kuviakin luvassa.
  Olen katsellut myös sinun sivuasi ja löytänyt kivoja ideoita, ja lisäksi sinulla on mahtavan selkeästi neuvottuja ohjeita kuten se ruotoletti.
  Hauskaa syksyä (tai talvi nyt kai varmaan jo on), seuraillaan!

  Parhain terveisin Kirsi Salo

  VastaaPoista
 3. Kiitos mukavista sanoistasi Kirsi! Seuraillaan! :)

  VastaaPoista
 4. Ootko käyttäny tossa pään ympäriletissä+nuttura kampauksessa ranskanlettiä vai ihan normia??

  VastaaPoista
 5. Heippa, Ympäriletissä on käytetty ranskanlettiä, koska mallin hiukset eivät olisi riittäneet pään ympäri jos olisi normiletti. Eli siis voi tehdä normaalillakin jos on tareeksi pitkä tukka vaan.

  VastaaPoista