keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Sprays and Stuff



Ciao Bellat,

Sain heti kyselyä pohjustuksesta, ja  siitä että letit joita on aiemmin yrittänyt tehdä eivät pysy.
Pidän tämän nyt suhteellisen lyhyenä, sillä muu elämä kolkuttelee kiusallisesti tekemättömien töiden muodossa. 

Lyhyestä virsi kaunis. 
Maailman paras tuote tällä hetkellä, itsellä jokapäiväisessä käytössä (enkä voisi elää ilman) on Klippoteketin suihkutettava kuivashampoo. 


Kyseinen tuote maksaa Sokoksilla 4,90. 
Oma tukkani kaipaa perinteisesti pesua joka päivä sillä se on ohut, lättänä ja erittäin nopeasti rasvoittuva, mutta tällä kuivashampoolla pärjään neljäkin päivää pesemättä, niin että tukka on edelleen siisti ja kehtaa poistua talosta (mennä jopa töihin ja ulos).
Käytän tuotetta myös aina kampauksien pohjana ja jopa ponnariin. 
Hiukset ovat heti tuuheammat sekä mattapintaiset, jolloin ne eivät "luisu" kokoajan karkuun. 

Kun oli puhetta siitä Brunettejen kuivashampoosta: 
 Batistelta, joka on toinen maailman paras kuivashampoo löytyy myös tummahiuksisten kuivashampoo. 
Sitä ei  kuitenkaan valitettavasti tietääkseni vieläkään myydä Suomessa missään 
(ellei sitten jossain yksittäisessä hyvin piilotetussa paikassa) 


                                http://www.fruugo.fi/batiste-coloured-dry-shampoo-brunette/p-849194
Tässä ainakin yksi ruotsalainen verkkokauppa, joka kuljettaa Suomeen, mutta melko tyyriiltä vaikuttaa ainakin omaan korvaan. Sama tuote maksaa Briteissä ja Irlannissa noin 3- 5 euroa. Toisaalta taas aivan loistava kuivashampoo, eli jos tarvitsee vain vaikkapa kampausten pohjalle ja juhlakäyttöön, ei tuo kahdeksan euroa luultavasti kenenkään kotitaloutta konkurssiin aja. 

Mitä hiuslakkaan tulee. a) pohjan voi tehdä jollain ihan halppislakalla, mutta b) viimeistelyyn kannattaa (jos on varaa) laittaa muutama euro enemmän. Sitä kuluu  huomattavasti vähemmän, joten itsellä ainakin kestää suhteellisen kauan sama pullo käytössä. 

Olen itse käyttänyt kyseistä Osiksen lakkaa. Lyhyisiin hiuksiin tai hyvin vaativiin ja kestävyyttä kaipaaviin viritelmiin sanoisin, että 3 toimii parhaiten. Vähän pidempiin hiuksiin ja useimpiin tyyleihin riittää 2, jonka etuna on myös se ettei hiukset näytä niin "jämähtäneiltä" vaan luonnollisemmilta.
 


Jos ei halua panostaa aivan yhtä paljon, niin päivittäistavarakaupoista (eli siis ruokakaupasta) löytyy myös ihan hyviä tuotteita. Esim Wellaflexin (jopa meidän lähi-Siwasta löytyvä) voimakkain lakka pitää mielestäni suhteellisen hyvin ja sopii varsinkin arkikäyttöön.   


Suoritussuihkeista itselläni ei ole mitään ehdotonta lempituotetta, mutta esim. Tresemmen, Osiksen ja  Cutrinin suihkeet ovat ihan passeleita ja tekevät tehtävänsä. 


Kannattaa pohtia lämpösuihketta valitessa omaa hiuslaatua; jos on ohut ja hento hius, raudan ei tarvitse olla kovin kuumalla suoristaessa tai kihartaessa, jolloin suihkeeksikin riittää joku, jonka suojausominaislämpötila on alempi. Jos taas hiuksesi ovat kovin paksua jouhta ja rauta on yli 200 celsiuksessa hiusta käsitellessä, kannattaa katsoa tarkkaan suihkeiden suosituslämpötila ja valita ehkä hiukan kalliimpikin vaihtoehto. 


Nämä tässä! 
Kysymyksiä saa lähettää lisää jos tuntuu siltä 
(tai jos et ymmärrä mitään sepustuksistani) 

Viikonloppuun.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti