torstai 24. marraskuuta 2011

Curls Girls!

Pikkujouluvilskettä, syntymäpäiviä sekä flunssassa peiton alla makailua. 

Pahoittelen heti alkuun muutaman päivän tauosta, niin itse bloggaaja, kuin mallina pyörivät naikkoset ovat olleet kuka missäkin, suurin osa flunssassa tai bilettämässä. 

Tässä kuitenkin alkua pikkujouluvinkkeihin. Panostimme tällä kertaa kiharoihin. Osanottaja määrä oli suhteellisen vähäinen ja väsynyt, joten tässä tämän viikon saldo. 
Viikonlopulta luvassa lisää pikkujouluvinkkejä nutturoista. 


"Lyhyiden hiusten kiharat" 

Moni on sitä mieltä, että lyhyestä tukasta ei saa kaunista kiharakampausta, mutta aion olla eri mieltä. Lyhyistä hiuksista saa mielestäni ihanimmat ja pirtsakoimmat kiehkurat. Kuvan mallin kiharat on tehty ihan normaalilla suoristusraudalla, joka varmaankin lähes jokaisesta taloudesta luulisi nykyään löytyvän.


Itse olen sitä mieltä, että useimmiten edessä kiharat kannattaa aloittaa vasta latvoista. Taakse voi sitten tehdä kikkarampaa ja näyttävämpää. Aika harvalle sopii hiukset jotka ovat jo kasvojen vierestä erittäin kikkarat ja tuuheat. Tämä on myös uskoakseni syy, miksi niin moni kokee, ettei kiharat sovi heille. Eli siis heille on tehty kiharat jotka alkavat liian korkealta, ja tekevät kasvoista noin puolet paksumman näköiset. 

"Keskipituisten hiusten loivat kiehkurat"

Kyseisellä mallilla on noin olkapäille juuri ja juuri ulottuvat hiukset, jotka on hyvin kerrostetut takaa. Käytimme tätä hyväksemme ja kääntelimme edestä hiusten latvat "ylöspäin" eli ei siis varsinaisesti kiharoille, vaan ennemminkin Charlies Angels henkisesti. 
Välttääksemme, efektiä nimeltä limainen etari, kiinnitimme lyhyimmät osat otsatukasta kauniilla klipsillä kiharoiden viereen, jolloin se ei valahda kasvoille.


Takana olevat hiukset voi toki kiinnittää, tai kihartaa paljon enemmänkin jos tuntuu siltä. 


Sama kampaus modifioituna sulkakoristeella, johon ystäväni absoluuttisesti rakastui
 (ja tahtoi nukkuakin se päässä)


"Enkelikiharat"


Pidempiinkin hiuksiin kannattaa jättää eteen hieman suorempaa, kuten jo lyhyiden kanssa mainituu, niin et loihdi itsellesi paksupää efektiä. 

Jaa hiukset osioihin ja aloita kiharoiden teko alimmasta lohkosta (eli siis kiinnitä loput hiukset vaikkapa ponnarillä päälaelle pois tieltä). Ota lohkosta ohuita suikaleita hiusta, noin sormen paksuisia ja kiharra suoristimella. Laita suoristin hiuksen juureen, käännä se ympäri puolitoista kierrosta ja vedä tupsu siitä läpi.
Parhaan (omasta mielestäni) lopputuloksen saat kun teet hieman erikokoisista tupsuista tarkoituksella, ja kiharrat hieman eri kokoista kiharaa 
(tosin näin käy luultavasti jokatapauksessa, mikäli et ole kiharruksen ammattilainen) Pitkän tukan tai edes puolipitkän, vaikka se olisi ohutkin, kihartamiseen uppoaa suhteellisen paljon aikaa, eli varsinkin jos olet aloittelija ja tarkoituksesi ei ole olla juhlissa tuntikausia myöhässä, neuvoisin varaamaan ainakin kokonaisen tunnin tähän. Toki voit kiharrella hieman huolimattomammin ja kietaista kiharasi ponnarille tai nutturalle, joka juhlistaa heti kampausta mutta ei vie niin paljon aikaa. 


Mikäli tuntuu siltä isojen kiharoiden väliin on helppo kiinnittää kauniisti lähestulkoon minkälaisia vaan hiuskoruja (tai rintakoruja, nauhoja yms. käyttäkää mielikuvistusta) Adios, siinäpä tämä tässä kertaa. 
Viikonloppuna tulossa hieman asiaa nutturoista, perinteisemmistä ja epäperinteisistä.
Vinkkejä otetaan edelleen mielellään vastaan! 

1 kommentti: