maanantai 17. kesäkuuta 2013

Pimp up your Ponytail!

Vihdoin! 

Meillä ei ole ollut internettiä, jolla olisi voinut toivoakaan lataavansa kuvia, kuukausiin. Mutta
nyt vihdoin (!) tuijotan toiveikkaana ruutua, jotta saisin vihdoin (!) päivitettyä teille ideoita aiemmista kuvaussessioistamme. 

Idean pohjana on perinteisen ponnarin Update, eli miten päivittää sitä perusponnaria jonka yleensä kietaisee aamulla päähänsä. Ohessa lista ideoita, helpommasta vaikeampaan. Aloita vaikka yhdellä helpommalla ja siirry pikkuhiljaa vaikeampaan tai lisää "kikkoja" samaan kampaukseen. 


Tämän kerran blogi onkin International Edition! 
Mallina toimi ihana Jerianne Forbis (model) Yhdysvalloista. (U.S.)



Ponytail with braids

 Sitten muistutus, ennenkuin kotona on liuta ihmisiä potkimassa seiniä, muista tehdä pohjustus kunnolla, varsinkin mikäli sinulla(kin) on perinteinen suomalainen hiuslaatu. Katso 2012 aiheesta postaus jos haluat tarkempaa tietoa. Lyhyesti; on parempi jos hiukset eivät ole aivan juuri pesty, koska ne ovat silloin liukkaimmillaan. Itse kuitenkin tiedän, että puhtaat hiukset on parhaat (en voi lähteä mihinkään pesemättä tukkaa), joten jo sinulla on ylitsepääsemätön tarve/pakkomielle pestä hiukset, kuivaa ne kunnolla  rutikuivaksi ja suihkuta muutama kierros lakkaa koko tukan läpi (tai vielä parempi on käyttää kuivashampoota jos sinulla vaan löytyy sitä kotoa).



Aloita tekemällä jakaus niin, että jätät toiseen reunaan kahta ranskanlettiä varten hiuksia. Kiinnitä loput hiuksista huolella toiselle puolelle, etteivät ne tule eteen letittäessä sivuja (mikäli letit tuntuvat vaikeilta, siirry eteenpäin ja tee vain alkuun toiselle puolelle kaunis kieritys). Tai jos olet näppärä lettien kanssa, tee lettejä molemmille puolille.




Suurin osa hiuksista tulisi jäädä odottamaan tässä vaiheessa. Pinnillä kiinnittäminen on omasta mielestäni helpoin konsti. Ponnari sotkeentuu helposti. 





 Voit tehdä sivulle yhden tai enemmän lettejä, ihan mikä tuntuu tarpeeksi helpolta alkuun. Mutta muista jakaa osiot rauhassa ja kunnolla ja kiinnittää hiukset, jotka eivät ole työn alla kunnolla. Näin saat leteistä siistit eikä odottamassa olevat hiukset tule kokoajan eteen tai sotkeennu lettiin.




Letitä molemmat osiot (tai yksi tai useampi) alusta loppuun ja jos sinulla on (jos ei suosittelen lämpimästi ostamaan, ainakin kaikissa Glittereissä myydään) kiinnitä ohuilla pienillä kumilenkeillä.
Pienet kumilenkit pysyvät hyvin (eivät liu, kuten normaalit) eivätkä näy valmiin kampauksen seasta.




Kiinnitä loput hiukset ponnarille ihan tavallisesti, sille korkeudelle kun haluat.
Jos haluat vielä lisänäyttävyyttä, jätä eteen osio vapaaksi. Kieritä tämä osio kauniisti ja kiinnitä ponihännän ympärille pinneillä. Jos passasit aiemmin lettikohdan, voit halutessasi tehdä myös kierityksen molemmille puolille.




 Lopuksi kiinnitä letit ponihännän ympärille pinneillä ja lisää lakkaa. 
Jos omistat oman hiusvärisi läheltä olevia pinnejä helpotat omaa elämääsi nyt ja myöhemmin kummasti! 


 










Pony- Bun

 Jos haluat esim.töiden jälkeen jatkaa suoraan kaupungille, saat edellisestä ponihännästä helposti nutturan. 
Jaa ponihäntä 3-4 osioon, hieman erikokoisiin ja ota yksi kerrallaan käsittelyyn.




Tupeeraa osiot todella hyvin ja lisää lakkaa. 
 

 


Kieritä tupeerattu osio löysäksi rullaksi ja kieputuksen jälkeen kiinnitä osiot pinneillä.
Valmista! 




Jos jaksat oikeasti tehdä tupeerauksen ja pohjatyöt kunnolla, nutturan tekeminen on todellakin näin helppoa. Hyvä kikka on muistaa, että pohjatöihin pitäisi mennä ainakin puolet ajasta (ellei enemmänkin), jonka jälkeen itse kiinnitys on helppoa kuin heinänteko.
Jos taas yrität voittaa aikaa alustuksessa ja teet sen hutiloiden, voit luovuttaa samantien. Nutturasta tulee pieni, kireä ja liukas eikä se pysy kiinni. 

Ja mikä pahinta, se ei näytä hyvältä.






Nyt kun netti näyttäisi taas pelittävän suhteellisen ok, lupaan päivitystä huomattavasti useammin. 
Ihanaa kesää!

Kirsi

1 kommentti:

  1. Tässä blogissa on ihania kampauksia!!! Itse en osaa tehdä edes hienoa normaalia lettiä, mutta voin yrittää niitä näiden ohjeiden kanssa. Toivon, että jatkatte näiden tekemistä. Hyviä ohjeita ei löydy joka paikasta. Kiitos!

    VastaaPoista